• Strukton-topman Erik Hermsen is niet aan het werk bij de bouwonderneming van IT-magnaat Gerard Sanderink.
  • Volgens een woordvoerder is hij enkele dagen ziek, maar een commissaris stelt dat Hermsen op non-actief is gesteld.
  • Het is al jaren onrustig bij de bedrijven van Sanderink, die een vete uitvecht met zijn ex-geliefde.

Hoe staat het er voor met Strukton-topman Erik Hermsen? Daarover doen een commissaris van het bouwbedrijf en een woordvoerder verschillende mededelingen.

Zo is het in ieder geval duidelijk dat het opnieuw rommelt in de top van een onderneming van Gerard Sanderink, de Twentse IT-magnaat die onder meer eigenaar is van Centric en Strukton.

Een woordvoerder van het bouwbedrijf stelt dat Hermsen zich ziek heeft gemeld na een gesprek met Sanderink. Tegenover het Financieele Dagblad zegt commissaris Herman Spenkelink echter dat het veel verder gaat en dat de algemeen directeur op non-actief is gesteld.

De onderneming maakt onder Hermsen verlies en Sanderink zou niet verder met hem willen. Maar; eerder dit jaar kreeg Hermsen juist meer bevoegdheden nadat Sanderink terugtrad als topman van Strukton en Centric.

De stap van Sanderink had rust moeten brengen, maar de storm rond zijn ondernemingen lijkt maar niet te gaan liggen.

Onrust bij ondernemingen van Sanderink

Bij de onrust rond Sanderinks ondernemingen springt de vriendschap met zelfverklaard cyberdeskundige Rian van Rijbroek ook in het oog. Sinds zij in het leven van de ondernemer is, vecht hij een vete uit met zijn voormalige geliefde Brigitte van Egten.

De bedrijven komen steeds opnieuw negatief in het nieuws door het conflict met Van Egten en de omgang van Sanderink met de pers en de controlerende instanties. Zo zou hij in het hoofdkantoor van Strukton een politie-inspecteur en een deurwaarder de huid vol hebben gescholden. Commissarissen drongen daarna aan op actiever toezicht op de handel en wandel van Sanderink.

Bij Centric vertrok door conflicten de hele top van het bedrijf, deels naar de Belgische concurrent Cegeka. Later vertrok ook de CEO van Sanderinks ingenieursbureau Antea Group.

Het beursgenoteerde Oranjewoud heeft te midden van alle tumult ook moeite een accountant te vinden die de jaarverslagen wil goedkeuren. Het bedrijf is inmiddels al jaren te laat met het publiceren van jaarcijfers, aldus het FD.

Lees meer over Gerard Sanderink: